Nieuws

<< Terug

Augustus 2014: Nederlandbreedbandland.nl

Een (paar) goede brainstormsessie(s) kunnen van groot belang zijn bij de ontwikkeling van een concept. Dit is wat er gebeurde toen wij de site voor internet abonnementen vergelijken van Nederland Breedbandland gingen ontwikkelen. Dit portaal is rondom het internet abonnementen vergelijk opgezet. Dus inclusief begeleidende (seo) teksten.

De klant kwam bij ons langs voor advies. De klant had een product bedacht, maar wist niet hoe hij deze tot stand moest brengen. Het bleek om een vergelijkingswebsite over internetaanbieders te gaan. Enthousiast werd ons verteld hoe de vergelijker in z'n werk gaat, iets wat we zelf natuurlijk al lang wisten. QV Concepts stelde daarop de volgende vragen: hoe zullen potentiële klanten de vergelijker ervaren? Welke toegevoegde waarde heeft de vergelijker voor potentiële klanten? Welke al bestaande vergelijkbare sites voldoen al aan deze behoefte?

Onze klant verwachtte deze vragen niet. Het idee zat zó in zijn hoofd, dat deze vragen niet belangrijk leken. Het was inderdaad een 'idee', want om het tot een concept te maken waren nog wat extra stappen nodig, welke wij hebben voltooid.

Conceptontwikkeling Nederlandbreedbandland.nl

Veel nieuwe ideeën worden bij zowel medewerkers als bestuur enthousiast ontvangen. Al snel wordt er een proces gestart om aan te vangen met de werkzaamheden. Veel organisaties willen namelijk dat hun medewerkers 'doen' en niet 'denken'. Toch is het concreet doorvertalen van een idee naar een concept ook een vorm van 'doen'. Het is namelijk belangrijk dat een concept past bij de doelgroep en de huidige markt. Het is juist belangrijk om het product of dienst niet meteen te gaan ontwikkelen, maar eerst tot een echt concept te komen. Met dat doel voor ogen heeft QV Concepts verschillende brainstormsessies ingezet die uiteindelijk tot het resultaat van Nederlandbreedbandland.nl hebben geleid.

Brainstormsessies

Voor onze brainstormsessies over de site Nederlandbreedbandland.nl zijn wij als volgt te werk gegaan:

  • tijdens de eerste brainstormsessies hebben we het product vastgesteld, de naam van de site vastgelegd en de doelgroep bepaald;
  • tijdens elke sessie veranderde het product iets; na elke sessie werd iets verwijderd of toegevoegd aan het initiële plan;
  • de sessies werden niet verlaten totdat er een concrete uitkomstwas (richtingen, niet per se oplossingen);
  • naast ons vaste team hebben wij gasten uitgenodigd, experts op de markt en in de internetwereld;
  • tussentijds hebben we voortdurend gecommuniceerd over de verschillende sessies, en wat we er tot dan toe uitgehaald hadden.


Het resultaat is iets waar we trots op zijn. Nederlandbreedbandland.nl is een waardige internetvergelijker met veel meer informatie dan de gemiddelde vergelijkingssite. De site is gebruiksvriendelijk, voldoet aan de vragen van de doelgroep en levert op.

Projecten
101kerstpakketten.nl 101kerstpakketten.nl

De naam zegt het al, maar liefst een keuze uit 101 verschillende kerstpakk...

Electronicawinkelonline.nl

De 'Elektronica winkel online - shop' is de aangewezen bestemmin...

Electronicawinkelonline.nl
HBScarcleaning.nl HBScarcleaning.nl

Een auto poeten is vaak een wekelijks ritueel en uiteraard horen hier ook g...

Kerstpakkettenidee.nl

Op kerstpakkettenidee.nl vindt u een ruime selectie aan luxe kerstpakkette...

Kerstpakkettenidee.nl